Як самостійно спланувати подорож?

Якщо ви все ж таки наважились відмовитись від послуг туроператорів і самостійно спланувати свою подорож, то попереду вас чекає непросте, проте цікаве планування.  А для того, щоб максимального полегшити це завдання ми створили для вас цей невеличкий чек-лист.

1. Вирішіть, який це буде відпочинок. Спокійний пляжний вікенд чи активна подорож країнами Європи? А можливо, вам захочеться трохи поєднати ці варіанти? В такому випадку бронюйте курортний відпочинок з цікавими місцями поруч.

2. Далі оберіть одне чи декілька міст, в які ви хочете завітати. Можна шукати цікаві місця у конкретних країнах, або взагалі гуглити «що цікаво подивитись у світі?». З усього запропонованого обирайте найцікавіше і створюйте свій власний «маст візіт».

3. Тепер відшліфуйте список місць, які ви хочете побачити. Скористайтесь форумами, онлайн гідами і добірками, створюючи список конкретних закладів, музеїв і вуличок, де ви хочете побувати. До речі, на офіційних сайтах міст можна глянути, чи не плануються якісь цікаві заходи.

4. Скачайте офлайн Мапу і відмітьте всі місця, які плануєте побачити. Це дасть чітку картинку вашого маршруту і допоможе з наступним пунктом. Проте плануючи екскурсії, не розраховуйте відвідати більше 3-4 місць за день. Варто враховувати черги, втому і бажання їсти, тому побачити більше ви просто не встигнете. 

5. Сплануйте логічний маршрут, враховуючи всі переїзди. На цьому етапі, якісь з обраних вами місць, можуть відпасти, бо виявиться, що дорога займе декілька годин, або квиток на автобус коштує як оренда квартири в Києві.

6. Забронюйте авіаквитки. Якщо ви не прив’язані до дат, скористуйтесь фільтром «найдешевші дні» і купуйте квитки за найнижчою ціною. Квитки на автобуси місцевого сполучення ви можете купити на місці. До речі, ми б на вашому місці і на цьому етапі читали форуми. Часом люди діляться різними лайфхаками найдешевшого сполучення. 

7. Забронюйте житло. Якщо ви їдете у Європу з друзями, зверніть увагу на апартаменти. Це стане вигідним і комфортним варіантом, адже вартість ви поділите на декількох людей.

8. Перевірте ціни. Це можна також зробити на форумах, а також у різних блогах. Так ви зможете знайти найактуальнішу інформацію і спланувати свій бюджет максимально точно.

 

А які у вас є поради для тих, хто самостійно планує подорож?