Київ

10 місць які варто відвідати в Києві

30 березня, 2023
15863
6 хв.
Smile 9 Love 23 Ha-ha 1 Woow 2 Cry 0 Evil 3

Київ – дуже різноманітне місто. Туристи закохуються в нього щоразу, як відвідують. А місцеві щодня відкривають нові локації. В сучасному Києві неймовірно цікаво поєднується історія з трендовими громадськими закладами, просторами для роботи чи відпочинку, новими культурними пам’ятками. В столиці є що подивитись і тим, хто народився тут, і хто постійно подорожує, і тим паче хто приїздить перший раз. Щоб ваша подорож була цікавою, команда Enjoy The Wood підготувала статтю “10 місць які варто відвідати в Києві” для чергового знайомства зі столицею.


Якщо ми вже кажемо про подорожі та відвідування цікавих місць, то дамо пораду – збирайте атрибути кожної точки та потім доповнюйте ними власну дерев'яну мапу України. Карта стане помічником для фіксування приємних спогадів. А поруч з нею можете повісити постер на стіну “Київ”. Його яскраві патріотичні кольори нагадуватимуть про мандрівки містом, покращуватимуть настрій та додаватимуть креативу.


Карта визначних місць Києва


Якщо казати про всі визначні локації столиці, то в списку точно буде понад 100 точок. Але ми обрали для вас найважливіші та найкрутіші. Для зручності відмітили їх на карті. Тепер ви можете або самостійно сформувати маршрут по всім чи декільком точками, або обрати одне з перелічених та максимум часу присвятити йому.

Карта визначних місць Києва

1. Національний музей Тараса Шевченка


До цікавих місць Києва однозначно належить Національний музей Тараса Шевченка. Першу позицію в нашого списку він здобув через свою історію та актуальність на сьогодні. Будівля, в якій знаходиться музей – це колишній маєток цукропромисловця та мецената Миколи Терещенка. В 1875 році він придбав дім та перетворив його на розкішний палац у стилі неоренесансу Італії. Сам же музей відкрився в 1949 році та у 2001 отримав статус “Національний”.


В музеї можна взяти екскурсію, самостійно ознайомитись з набутками, сходити на побачення чи влаштувати фотосесію. В ньому використовуються сучасні інтерактивні елементи, щоб краще дізнатись історію українського поета та митця. На жаль, більшість робіт на час воєнного стану зберігаються в сховищі.

Національний музей Тараса Шевченка

2. Музей Ханенків


Якщо шукаєте красиві місця Києва, то музей Ханенків заслуговує вашої уваги. В ньому представлені роботи світових митців, збирані українськими колекціонерами Богданом та Варварою Ханенками.


Музей має дві будівлі. Одна – особняк родини Ханенків, пам’ятка історії та архітектури кінця 19 століття. Його фасад та інтер’єри оформлено в стилі “історизм” з використанням елементів готики, ренесансу, бароко, рококо. Друга будівля до 1919 року належала родині Сахновських, родичам Ханенків. Тепер в ній виставлена постійна експозиція мистецтва Азії.


На щастя, будівлі пережили ракетний удар 10 жовтня 2022 року, тому відвідування музею актуально не тільки для саморозвитку, а ще й важливо, як підтримка культурного фронту країни.

музей Ханенків
особняк родини Ханенків


3. Андріївська церква та оглядовий майданчик


Перша відповідь на питання “Які є цікаві місця в Києві?”, яку скажуть всі українці – Андріївська церква та оглядовий майданчик. Скільки б разів ви не були у столиці, але насолоджуватись панорамою міста та красою церкви можна вічно.


Пам’ятка історії виконана в стилі українського бароко. В ній немає дзвонів, бо за легендою при першому ж ударі прокинулась би вода і затопила місто. В реальності – гучний звук дзвонів може спровокувати рух ґрунтів. Церква – справжній витвір мистецтва, бо поєднує непоєднуване – біло-блакитні стіни, ізумрудна верхівка і багряний іконостас всередині. З 2020 року пам’ятка відкрита для всіх охочих, тому рекомендуємо відвідати, насолодитись красою церкви та майданчика поруч.

оглядовий майданчик
Андріївська церква та оглядовий майданчик


4. Київський національний академічний театр оперети


А ця локація чудово вирішує запит – куди сходити в Києві на вихідних. Щотижня у вас будуть нові варіанти для проведення дозвілля. Окрім перегляду вистав в опереті ще можна влаштувати фотосесію. Розкішний інтер’єр коридорів, головної зали, червоні штори – зачаровують та дозволяють зробити унікальні кадри. Детальніше про вистави та інші послуги дізнавайтесь на сайті оперети. 

Театр оперети
Київський національний академічний театр оперети


5. Miniland – найбільший залізничний макет


Місце в Києві, яке варто відвідати – найбільший залізничний макет в Україні “Miniland”. На території площею 87м2 їздять зменшені копії потягів Укрзалізниці, електричок, автомобілів, вантажівок, а також присутньо 1465 персонажів.. У потяги завантажується кам'яне вугілля на зменшеній копії шахти в Донецькій області, а потім розвантажується на зменшеній копії Трипільської ТЕС.


Над розробкою, створенням та доглядом цього макету працює понад 40 спеціалістів. Подивитись на найбільший макет буде цікаво як дітям, так і дорослим. Рекомендуємо виділити мінімум 2 години на ознайомлення з макетом, тому краще планувати похід у Miniland на вихідні. А якщо бажаєте додати інтерактиву, то замовляйте квест. За виконання всіх завдань отримаєте подарунок.

Miniland
 залізничний макет


6. Театр “Сузір'я”


Шукаючи як провести вихідні в Києві, рекомендуємо сходити в театр. “Сузір’я” - вишукана майстерня, яка відрізняється від інших київських місць. Театр розташований в колишньому приватному будинку Родзянка, тому його інтер’єр цікавий та розкішний. Щоб витримати атмосферу статусності, в майстерні діє дрес-код, якого мають дотримуватись всі гості.


У виставах грає багато українських зірок кіно та театру. Актуальну афішу рекомендуємо дивитись на сайті та заздалегідь купувати квитки, бо зал швидко заповнюється. Проте вистав там багато, тому точно відвідаєте захід.

вистава театру Сузір'я
театр Сузір'я

7. Свято-Покровський жіночий монастир


Якщо ви прихильник історичних місць, то Свято-Покровський жіночий монастир точно сподобається. Про цю локацію навіть кияни часто не знають, тому там чудово прогулюватись навесні чи організовувати власний осередок сили, спокою, відпочинку, і періодично приходити туди наповнюватись енергією.


Знаходиться монастир в затишній локації Лук'янівки, вхід вільний. На території є садок з гортензіями та іншими квітами. Надзвичайно заспокійлива атмосфера, де ніколи немає людей.

Свято-Покровський монастир
Жіночий монастир

8. Кловський сад


Неочікувана локація саме в цьому списку, але якщо ми вже розповідаємо що подивитись в Києві, то маємо порекомендувати і популярну інстаграмну локацію. Кловський сад – це не історична точка, і не пам’ятка культури, це квіткова крамниця. Власники бренду настільки люблять справу та так піклуються про власний бізнес, що кожного сезону змінюють екстер’єр магазину. Звичайно, це привертає увагу киян, туристів та нагадує світу, що краса поруч, в кожній квітці та листочку. Рекомендуємо на власні очі побачити цей витвір мистецтва та зробити фото.

Кловський сад
квіткова крамниця
красива локація

9. Оранжерея на ВДНГ


За останні декілька років з’явилось багато інстаграмних місць Києва і щомісяця їх стає все більше. Один з них – оранжерея на ВДНГ. У приміщенні представлені рослини трьох кліматичних зон: пустеля, тропіки та субтропіки. Головна цінність оранжереї – зібрані в одній локації унікальні рослини, які були висаджені понад 60 років тому. Локацію можна орендувати для професійних фото- та відеозйомок, проведення приватних чи громадських івентів. Всередині оранжереї розташований заклад, де часто грає жива музика. 

Оранжерея на ВДНГ
Оранжерея
Локація для фотозйомок

10. Володимирський собор


Володимирський собор належить до культурних пам'яток столиці та України. Розташований він на проспекті Шевченка, біля метро “Університет”. Привертає увагу місцевих та туристів неовізантійським стилем в інтер’єрі та екстер’єрі. Ви можете самостійно прийти до собору та насолодитись його красою або замовити екскурсію.

Володимирський собор
неовізантійський собор


Цей список можна було ж продовжувати ще, але ми хотіли показати архітектурні перлини міста, сучасні та історичні локації, які варто відвідувати, проводити там дозвілля, розвиватись та емоційно наповнюватись. Кожен знайде для себе улюблену місцину – природа, театр чи музей, а може й трендовий заклад. Головне, що ви будете там добре відчувати себе та розповідатимете про нього друзям, рідним, знайомим. Якщо ви маєте власні улюблені місця в столиці, пишіть їх в коментарях. З вашою допомогою розширимо список та дамо ще більше ідей для цікавого проведення дозвілля.


3 коментарів
Відправити

Забутий пароль?

Оберіть опції