10 ідей як оформити стіну в дитячій кімнаті

10 ідей як оформити стіну в дитячій кімнаті

28 червня, 2023
3008
6 хв.
Smile 0 Love 5 Ha-ha 2 Woow 0 Cry 0 Evil 3

Дитяча кімната – особливе місце, в якому панує грайливість, невинність, доброта, переживання та справжня щирість. Діти максимально відкриті у своєму просторі й знають, що це безпечне місце, де можна проявляти всі свої якості та спробувати себе в різних ролях. А щоб підтримувати бажання сина чи доньки експериментувати та розвиватись, треба правильно облаштувати кімнату.


Дитячі кімнати для підлітків та малюків відрізняються тематикою, кольорами, декораціями на стінах. Тому коли ви робите ремонт чи просто прикрашаєте дитячу, виникає багато питань – що зробити, щоб дитині сподобалось, який декор обрати, як креативно оформити стіни? Щоб відповісти на ці питання, команда Enjoy The Wood зібрала 10 ідей, які допоможуть оцінити різні рішення та обрати найкраще.


1. Мотиваційні постери як декор стіни


При виборі декору велика увага присвячується гендерному питанню – оформлюєте дитячу кімнату для дівчинки чи хлопчика. Проте ми рекомендуємо не розділяти дітей за таким принципом, дивитись ширше на кольорову палітру, показувати всі відтінки. Тому чудовим елементом декору будуть постери українською.


Вони підійдуть в кімнату як малюкам, так і підліткам, як сину, так і доньці. Постери від Enjoy The Wood мають не тільки декоративну функцію, а ще й надихаючу. Ми несемо патріотичний настрій, нагадуємо про добро та дитинство в мирі. Малюнки надруковані на високоякісній березовій фанері, тому вони ефектно прикрашають кімнату та фарби не вигорають на сонці, тож дитина довго насолоджуватиметься картиною.

постери українською


2. Мапи на стіну в дитячу кімнату


У пошуках як прикрасити стіну в дитячій кімнаті радимо звернути увагу на карти світу на стіну в дитячу. Чим вони класні? А тим, що цей декор інтерактивний. Мапу можна використовувати як звичайну карту світу, вивчати країни, океани, моря, а можна персоналізувати її за допомогою власних фотографій, міток з відвіданих країн, планування нових маршрутів та створення власної історії. Мапа підійде до будь-якого інтер’єру, бо є 10+ кольорів, три розміри та три моделі – карта України в кольорах, світу та Європи.

карта України в кольорах


3. Декор з LED-підсвіткою


У дитячій кімнаті для хлопчика чи дівчинки також велике значення має освітлення. Окрім основного джерела світла на стелі, також можна використовувати настінний декор з підсвіткою. Він зробить простір креативним, дозволить дитині проявляти свій настрій через кольори та слугуватиме нічником.


Один з популярних варіантів – карта світу на стіну з підсвіткою. Вона об’єднує в собі одразу декілька функцій: оригінальний декор, навчання, планування подорожей, місце для спогадів, нічник. У мапу вмонтована енергозберігаюча підсвітка, тому вона не споживає багато електроенергії. А також скажемо по секрету – вона подобається і малюкам, і підліткам, і дорослим.


карта світу на стіну з підсвіткою


4. Розпис стін у дитячій


Розпис стіни в дитячій кімнаті – ефектний дизайнерський прийом, який можна використати всюди. Зазвичай батьки обирають персонажів улюблених мультфільмів, абстрактні картинки чи доповнюють основну тематику кімнати. Але є ще одна ідея, яка зараз буде особливо актуальна – розпис з національною символікою. Це сучасний український декор, який сподобається багатьом дітям, нагадуватиме про важливі цінності та підсилюватиме любов до Батьківщини.


Ідеї для розпису рекомендуємо вибирати спираючись на вік та стать дитини. Якщо сину чи доньці вже більше 5 років, то обговорюйте з ними варіанти, залучайте до творчості, бо це ж їхня кімната. А також пам'ятайте, що варто знайти баланс між вподобаннями та універсальністю розпису. Діти ростуть швидко, улюблені герої змінюються, тому бажано, щоб інтер'єр залишався актуальним протягом декількох років. 

 розпис стін у дитячій


5. Наліпки на стіну в дитячу кімнату


Якщо ви не бажаєте кардинальних змін, але хочете оновити колір стін в дитячій кімнаті, пропонуємо звернути увагу на наліпки. Вони допоможуть створити казковий простір з мінімальними витратами, побудувати власну історію та завжди підтримувати дитину під час проявлення креативних навичок.


Вінілові наліпки для стін у дитячу мають багато забарвлень, форм, розмірів, тому ви легко підберете їх під ваш інтер'єр. А за потреби, їх можна швидко зняти, сліди на шпалерах чи пофарбованій стіні не залишаться, та наклеїти нові. Так ви зможете підтримувати інтереси дитини у будь-якому віці та заохочувати їх до розвитку. наліпки на стіну в дитячу кімнату


6. Настінні дитячі ростоміри


Сучасний дизайн маленької дитячої кімнати можна доповнити ростоміром. Раніше це робили на дверному отворі, а зараз є зручні підказки. Найважливіше те, що цей елемент декору дозволить створити родинні традиції, наприклад, щороку помічати зріст малюка та слідкувати за його розвитком. А потім у дорослому віці діти будуть приходити до цього місця та згадувати як щороку разом з батьками вимірювали зріст.


На ринку є багато моделей ростомірів: у вигляді казкових персонажів, тварин, рослин, всіх кольорів веселки та можливих форм. Щоб декор на стіну в дитячу подобався і малюку, обирайте прості та яскраві варіанти або запропонуйте казкового персонажа з мультфільму чи казки.
настінні дитячі ростоміри


7. Малюнки і творчість дітей


Оригінальний дизайн стін дитячої кімнати можна зробити завдяки малюнкам вашої дитини. Згадайте, де ви зберігали вашу творчість. У шухляді столу? А де вони зараз? Вже давно на смітнику? Чи готові ви зробити те ж саме з малюнками власної дитини?


Пропонуємо поглянути на ці роботи, як на шедеври важливої людини у вашому житті, та відвести їм найкраще місце – стіну в кімнаті. За бажанням можете оформити малюнки в рамки, а можете повісити і без. Можна розмістити їх в хронологічній послідовності, а можна і хаотично, як захоче дитина. Тим самим будете вчити її самостійно приймати рішення. А також мотивуватимете на подальшу творчість.

як прикрасити стіну в дитячій кімнаті


8. Сімейне дерево на стіну дитячої


Ви шукаєте оригінальні ідеї як оформити фотографії на стіні? Зверніть увагу на сімейне дерево. Фотографії, оформлені у вигляді родового дерева з дитинства виховують повагу до членів родини та формують важливі цінності. Щоб оформлення було зручним та швидким, додайте дерев'яні фоторамки на стіну. Вони допоможуть сформувати дерево, зроблять на стіні структуру, а ви легко змінюватимете знімки в рамках. До того ж, цей декор з натурального матеріалу безпечний для здоров'я і має легкий аромат дерева, що нагадує про ліс.

як оформити фотографії на стіну в дитячій


9. Грифельна дошка на стіну в дитячу


Про дитячі малюнки на стінах вже ходять легенди. Проте, ви можете передбачити це бажання та одразу поміркувати як облаштувати дитячу кімнату. Наприклад, зробити грифельну дошку. Спочатку вона буде для чада місцем малювання, з часом на ній можна виконувати домашні завдання, а в підлітковому віці – писати плани, мрії чи афірмації на день. Грифельна дошка – універсальний декор, який підійде і малим, і дорослим, і служитиме досить довгий час.

як прикрасити стіну в дитячій кімнаті


10. Полиці в дитячу кімнату


Полиці на стіну дозволяють максимально зберегти простір в маленькій кімнаті та ефективно організувати зберігання іграшок і книжок. Завдяки їм можна створити стильний дизайн, розділити кімнату на зони чи акцентувати увагу. 


Сучасні полиці бувають різних форм та розмірів, їх можна підібрати під інтер'єр або розмір приміщення. Пам’ятайте, що в маленьких дитячих кімнатах важливо залишити простір для руху, розвитку та творчості.

полиці в дитячу кімнату


Тепер ви знаєте як оформити стіну в кімнаті, які оригінальні речі можуть зробити дитячий простір місцем творчості, розвитку та безпеки. Єдине, що варто пам'ятати – ваша дитина – теж особистість, і якщо вона висловлює думку та озвучує побажання, обов'язково прислухайтесь до них. Це кімната вашого сина чи доньки, тому там все має бути так, як він чи вона хоче. А Enjoy The Wood допоможе вам на цьому шляху. Обирайте декор з нашого каталогу та створюйте інтер'єр з любов'ю.


3 коментарів
Відправити

Забутий пароль?

Оберіть опції