Неодмінним етапом створення затишку та комфорту в оселі є декорування простору. А якщо мова йде про вітальню, перед власниками постає непроста задача. Адже як правило, вітальня це не просто кімната, а центр домашнього мікро-всесвіту. Тут приймають гостей, відпочивають після важкого дня домочадці, а також збирається за святковим столом вся родина.

Щоб створити затишну атмосферу, варто попрацювати над інтер’єром та неодмінно детально продумати декор стін у вітальні. Якщо вас бентежить необхідність гортати нескінченні каталоги, щоб обрати саме той варіант декору для залу, поради від команди Enjoy The Wood.UA стануть вам в пригоді.

Фотогалерея

Додайте неповторного шарму вашій вітальні за допомогою сімейних фотографій! Кохані і дорогі серцю обличчя будуть впродовж років нагадувати про теплі миттєвості, подорожі та пережиті емоції. Особливо елегантно в приміщенні виглядають чорно-білі фото, які можна вдало поєднати з різними рамками, від неформальних до класики, виготовленої з дерева.

Нехай світ стане ближчим!

Якщо ви (як і ми!) вважаєте, що декор стіни в залі ні в якому разі не має бути тривіальним, зверніть увагу на мапу світу. Виробники пропонують величезну кількість варіацій, від класичних дерев’яних або паперових до ультра-модних постерів та наклейок. Настінна карта світу не тільки стане окрасою вітальні, але й 100% приверне увагу допитливих гостей та найменших членів родини, які тільки вивчають світ навколо. В якості матеріалу рекомендуємо все ж віддавати превагу екологічно чистій сировині: каменю, дереву чи металу. Також необов’язково зупинятися на виробах, що ілюструють всю планету. Досить обмежитися улюбленим континентом, державою чи навіть містом, щоб створити декор з вау! ефектом.

Плануєте наступну подорож? Прокладіть маршрут мандрівки на мапі або ж відмітьте ті куточки землі, які вам пощастило побачити на власні очі.

Елементи флори

Декорувати приміщення та додати свіжості допоможуть живі рослини. Все залежить від вашого смаку та наявності вільного часу, необхідного для догляду за міні-оранжереєю у вітальні. Для вічно заклопотаних рекомендуємо такі варіанти, як хлорофітум, сциндапсус золотистий, сукуленти, спатифілум, стреліція, тощо.

Забули полити? Нічого, ці бійці зеленого фронту загартовані для подібних умов.

Handmade

Маємо хороші новини: ідеї декору стін своїми руками не закінчуються ніколи! Все, на що вистачить вашої фантазії, може стати унікальним елементом декору та перетворити вашу вітальню у власну мистецьку галерею. Створіть свій маленький Лувр, використовуючи власні картини, колажі, вишивку, вироби з глини, килими, одяг, капелюшки та будь-які інші перлини вашої творчості. Настав час заявити про себе світу!

Ручний розпис

Якщо ви вважаєте, що декор на стіну у вітальню має бути унікальним, тоді ручний розпис – це прекрасна можливість додати індивідуальності вашому інтер’єру. Створити бажаний малюнок можна власноруч. Але якщо художнє мистецтво не ваша сильна сторона, професіонал виконає будь-яку забаганку. Це може бути як невелика композиція, так і перетворена на мурал ціла декоративна стіна у вітальні.

Додайте дзеркал!

Є речі, які ніколи не виходять з моди. Червона помада, маленька чорна сукня і…дзеркало в інтер’єрі. Створені не лише для милування собою, а й для того, щоб оздобити інтер'єр стін у вітальні, дзеркала здатні візуально збільшити кімнату. Сьогодні можна обрати моделі будь-яких форм і розмірів: овальні, круглі, прямокутні, трикутні, каплеподібні і т.д. Це можуть бути як окремі елементи, так і цілі композиції, які зроблять кімнату світлішою та ні в якому разі не порушать колірну гаму вітальні. Звертаємо вашу увагу на настільні та підлогові моделі, які виглядають гармонійно в поєднанні з настінним декором. Більше інформації про вдале докорування стін вітальні можна знайти в нашому Blog Enjoy The Wood.UA.

 

Як бачите, можливості декорування вітальні не мають меж. Все залежить від ваших особистих вподобань, стилю кімнати, а також бюджету. Єдине, що можемо з упевненістю сказати – завжди має бути місце для експерименту! Адже створення власного унікального інтер’єру – це унікальний шанс відобразити свою особистість та зробити простір максимально комфортним для всих і кожного. Все обмежує лише ваша фантазія!