Картини, полиці та інший декор на стіні

Фото Manja Vitolic з Unsplash 

Бажаєте внести зміни в існуючий інтер’єр, але не знаєте, з чого почати? В Enjoy The Wood.UA, ми рекомендуємо дати волю фантазії, не боятися змін та скористатись декільком порадами від тих, хто знає напевне – бюджетний декор стін своїми руками – це не мрія, це реальність! Пропонуємо вашій увазі перевірені часом ідеї для декору кімнати своїми руками, які (ми щиро сподіваємось!) допоможуть вам додати «родзинку» до інтер’єру та створити затишок, про який мріє кожен.

Створіть фото колаж

Капелюх та фото на стіні

Фото Heather B з Pexels

Найкращі прикраси для кімнати своїми руками – це ті, які не лише доповнюють стиль кімнати, а й нагадують вам про найтепліші моменти з тими, хто найдорожчий. Створення картинної чи фото галереї – це прекрасний спосіб оздобити стіни! В цьому випадку вибір завжди за вами: старі фотографії, які розповідають секрети попередніх поколінь, світлини з подорожей, картини, тощо. Створіть колаж з зображенням місць, людей та подій, щоб коли все буде готово, ви змогли згадати як все було у колі сім’ї та друзів. Додати елегантності вашому творінню допоможуть рамки. Наразі існує великий вибір кольорів, стилів та форм, тому ви зможете легко створити додатковий ефект.  

Трафаретний розпис

Мрієте спробувати себе в ролі художника, однак побоювання зіпсувати стіни вищі за бажання творити? Декор стіни своїми руками можна виконати за допомогою трафарету. Можна створити власний трафарет або ж придбати один з доступних варіантів в магазині. Якщо ви маєте справу з оздобленням простору, де живе хтось іще, обов’язково порадьтесь, щоб обрати малюнок, який задовольнить смаки всіх домочадців. Перенесіть його на стіну за допомогою однієї або декількох фарб. Це може бути що завгодно – від геометричних візерунків та літер до квітів та абстракції.

Простір для малювання

Декор на стіну своїми руками можна нанести за допомогою звичайної однотонної фарби. Але важливо обрати саме ту фарбу, яка імітує поверхню, на якій можна малювати крейдою. Це дозволить створити справжній простір для творчості не тільки для вас, але я для найменших членів родини. Також, така нетрадиційна «дошка» може бути чимось на зразок записника, де нагадування купити каву буде більш ніж доречним.

Мотиваційні слова та цитати

Якщо вам потрібна особлива мотивація, щоб прокидатися вранці, рекомендуємо створити декор стін у спальні своїми руками за допомогою декоративних написів на стінах. Це не лише стане вашою повсякденною мотивацією, але й зробить приміщення більш стильним та затишним. Вибір за вами: використовувати можна не тільки фарбу, але й дерев’яні чи металеві літери. Складіть улюблену фразу та зробіть її частиною дизайну.  

Цегляна стіна

В нашому блозі Blog Enjoy The Wood.UA, ми неодноразово згадували різноманітні стилі інтер’єру, в тому числі й популярний сьогодні «лофт». Ми впевнені, що серед наших читачів є багато шанувальників цього стилю, які вже давно мріють додати його елементи в своє житло. Так, зокрема славнозвісна цегляна стіна вже давно стала легендою, яку мріють побачити у своєму будинку прихильники урбаністики. Але…що робити, якщо ви живете в панельному будинку і гратися з цеглою ви не наважуєтесь? На щастя є різні ідеї декору стін своїми руками, які допоможуть досягти бажаного ефекту в інтер’єрі. Так, імітацію цегли вам допоможуть створити такі підручні засоби:

  • Шпалери із зображенням цегли.

  • Плитка для стін у вигляді цегли.

  • Рельєфне нанесення штукатурки.

  • Цегла, виготовлена з пінопласту.

  • Декоративний камінь з імітацією цегли.

Вінілові наліпки

Якщо ви намагаєтесь знайти практичні та ефективні ідеї декору для спальні своїми руками, вінілові наліпки – це одна з них. Доступний та швидкий спосіб оздобити стіну – це також прекрасне рішення для тих, хто орендує житло. Вони легко клеються, швидко знімаються та представлені на ринку величезним асортиментом дизайнів: від цитат та фраз до дитячих малюнків та абстрактних узорів. Якщо ви вирішили дати шанс вініловим наклейкам, рекомендуємо наносити їх на однотонну стіну кольору, який контрастує з відтінком наклейок. Якщо кімната досить маленька, наклейка у вигляді вікна на стіні дозволить візуально розширити простір.  

Ручний розпис

Якщо ви можете похвалитись художніми здібностями, створення малюнку на стіні – прекрасна можливість не тільки додати в простір «життя», але я продемонструвати свій талант. Виберіть тему, яка найкраще відображає ваші смаки та вподобання і створіть власний творчий проєкт у себе вдома.

Полиці

Полиці стануть не лише практичним доповненням вашого інтер’єру, але й допоможуть прикрасити стіни. Це додатковий простір, де ви можете сміливо розмістити елементи своєї колекції статуеток, свічки, улюблені книги, фото, вази, парфуми і т.д. Звертаємо увагу на те, що конче важливо обрати стиль полиць, які пасуватимуть до кольорової гами та стилю кімнати.  

Декоративна таця

Вибір таць справді вражає! Металеві, плетені або дерев’яні. Однотонні та з візерунками. Обирайте варіант, який вам подобається! Їх можна не тільки розмістити на стінах, але й перетворити на яскравий акцент інтер’єру у вигляді основи для невеличкої композиції в гармонійному поєднанні з вазами, арома-дифузором, сухоцвітом, парфумами, прикрасами, тощо. Звертаємо вашу увагу на те, що тацю можна пофарбувати за допомогою яскравої фарби та трафарету. Таким чином, ви матимете унікальний елемент декору.  

Зроблені власноруч свічки

Макро-фото трьох свічок 

Фото Lisa Fotios з Pexel

 

Створити особливу атмосферу затишку дозволять свічки, які ви можете з легкістю зробити власноруч. Не варто обмежувати себе однією формою чи ароматом! Пропонуємо використовувати різні варіанти, а також додавати кавові зерна, намистини, сухоцвіт, трави, і т.п. Для створення ароматного шедевру вам знадобляться ароматичні олії, гніт, віск, та форми. Розмістити готові свічки можна на тацях, підвіконні, плицях або ж навіть підвісити на стіну. Вибір за вами.

 

Отже…

Створюючи декор в кімнату своїми руками, пам’ятайте одне важливе правило: не можна перенавантажувати приміщення декількома типами декору. Інакше кажучи, має бути один ключовий елемент у вигляді цегляної стіни, картин, фото колажу, тощо.