як створити затишок в домі

Як створити домашній затишок у новому домі і зробити так, щоб нова оселя наповнювала вас енергією?

21 листопада, 2022
1862
4 хв.
Smile 0 Love 0 Ha-ha 0 Woow 0 Cry 0 Evil 0

За вісім місяців війни багато з нас вимушені були залишити свої домівки і шукати прихисток або на заході України, або за кордоном. Кардинальна зміна свого буденного життя ще той стрес, особливо коли все доводиться починати спочатку.


Сьогодні хочемо підняти важливу тему, яка допоможе налаштуватися на спокійний ритм життя, покращить емоційне становище і дозволить почуватися у безпеці. Як створити домашній затишок у новому домі і зробити так, щоб нова оселя наповнювала вас позитивною енергією?

Речі, що створюють домашній затишок


Речі, які нас оточують, завжди впливають на наше самопочуття. Це доведений факт. Тому потрібно дійсно піклуватися про те, що знаходиться навколо нас і виявляти моменти, які не сприяють нашому емоційному здоровʼю.

Кольори в інтер’єрі


Почнемо з основ. Кольори в інтерʼєрі. Світлий інтерʼєр краще допомагає відновлювати сили, тому при переїзді у нове житло варто обирати квартиру чи дім зі світлими шпалерами. Світлі кольори візуально розширюють простір, додають місця і забезпечують більше світла, навіть якщо ваш дім знаходиться не на сонячній стороні. 


гармонійне поєднання кольорів в інтер'єрі


Мінімалістичні меблі


Важливу роль також відіграють меблі. Простий, мінімалістичний дизайн, де немає нічого зайвого, – те, що потрібно саме зараз. Не варто заповнювати кожен куточок свого дому. Навпаки ми потребуємо зараз більше простору. Тому перш ніж замовляти меблі, подумайте, що дійсно вам необхідно, як ви це розташуєте і чи приносить кінцева картина у вашій голові вам задоволення. Імовірно, мінімалістичні меблі – якраз те, на що варто звернути увагу.


мінімалістичні меблі в квартиру


Затишний декор


Декор. Це те, що творить атмосферу і затишок вдома, дозволяє енергії циркулювати і наповнюватись. Кожен предмет у вашому домі має сприяти гарному самопочуттю, дарувати настрій і в жодному разі не дратувати. Якщо прямо зараз ви розумієте, що є певна річ, яка викликає негативні емоції і є збудником роздратування, викиньте її. Один з наших співробітників так позбувся кавомашини, яка мала б дарувати ранкову насолоду, однак натомість дратувала, працюючи раз через раз. 


кольорова карта світу з дерева

Речі, що наповнюють дім позитивною енергетикою


Отож, ось вам чек-лист речей, які стовідсотково дарують лише приємні емоції:



  • Вазони з позитивною енергетикою. Вдома має бути присутня енергія природи, щоб відображати життя і розвиток. Придбайте невелику кількість рослин і розташуйте у різних кімнатах.
  • Свічки. Вогонь – це символ очищення, а очищення дому свічками – доволі простий і приємний спосіб очистити енергетику вашої оселі. Коли горить свічка у домі, вона забирає на себе всю негативну енергію і спалює її, тим самим очищуючи простір від руйнівних сил.
  • Лампи. Уособлення внутрішнього запалу і натхнення. Те, яке світло (холодне чи тепле, яскраве чи приглушене) випромінюють світильники у вашому домі дуже сильно впливає на ваше самопочуття та продуктивність. Агресивне світло не сприяє пробудженню позитивних енергій, тому ми радимо більше використовувати торшери чи настільні лампи для створення домашнього затишку. Правильно підібране освітлення сприяє не тільки продуктивності вдень, а й відпочинку увечері.
  • Пахощі. Так-так, аромат у домі теж має величезне значення. Згадайте, який запах приносить вам задоволення, спокій, драйв або розслаблення. У різні часові проміжки потрібно використовувати різні аромати. Ви можете придбати або аромалампу з ефірними маслами, або дифузори, або аромапалички. Головне, щоб була вибірка з різними ароматами, які будуть стимулювати роботу окремих відділів мозку. Аромат сосни, наприклад, допомагає розслабитись і сконцентруватися на внутрішніх емоціях, а значить відпочити і набратися сил перед новим днем.

речі з позитивною енергетикою

Щоденні ритуали для себе


Для того, щоб продовжувати жити на повну, вам потрібна система, структура, а отже, певні ритуали, дотримання яких щодня дозволить вам залишатися на плаву і підтримувати баланс усередині.


Марина Фостенко радить виділяти щоранку час для себе за чашкою кави або чаю. Ви можете паралельно почитати книгу, подивитися цікаве інтервʼю або слухати подкаст. Головне – не дозволяйте впродовж цих 15 хвилин жодній речі відволікти вас. Це час тільки для вас і про вас.


Удень в якості щоденного ритуалу ви можете вийти на прогулянку, перезарядитись і подихати свіжим повітрям. Фізична активність разом з емоційним перезавантаженням дозволить продовжити тривалість продуктивного стану. 


Увечері ж краще переключатися на ритуали, які дозволять повністю розслабитись: читання книги, медитація, перегляд фільму або ведення щоденнику. Намагайтесь у цей час знизити використання електронних пристроїв.

ритуали для себе від Марини Фостенко


Важливо памʼятати, що навіть тимчасовий дім – це ваш храм, це місце, де ви у безпеці. І варто намагатися облаштовувати його так, щоб він дарував вам енергію і сили, відновлював і зменшував стрес, який надходить з навколишнього світу. А як створюєте затишок вдома ви?


1 коментарів
Відправити

Забутий пароль?

Оберіть опції