тренди в дизайні у 2023 році

Які ремонти зараз в моді: Тренди й антитренди в дизайні 2023

15 червня, 2023
4952
7 хв.
Smile 3 Love 5 Ha-ha 1 Woow 0 Cry 0 Evil 0

Один з найскладніших етапів, який переживає кожна людина в житті – ремонт. Це цікавий, але водночас складний процес, бо потрібно врахувати всі технічні правила, зрозуміти власні бажання та розібратись з трендами. Впевнені, ви чули жарти про вибір кахлю чоловіком та дружиною, або, можливо, на власному досвіді вже проходили щось подібне. Команда Enjoy The Wood вирішила допомогти вам в цьому процесі та зробила підбірку трендів, антитрендів та популярних кольорів у 2023 році. У статті описали які ремонти зараз в моді, зібрали поради та правила, що допоможуть визначитись та зробити вдале перевтілення.


Головні тренди інтер'єру у 2023 році


Нові фішки та напрямки в дизайні інтер'єру з'являються постійно, і цей рік також тішить свіжими напрацюваннями. Багато з них практичні та пройдуть випробування часом, тому детальніше розглянемо тренди в дизайні 2023.


1. Етнічний стиль в інтер'єрі


Українські мотиви вже використовуються в повсякденному одязі та побутових речах, а зараз вони розповсюджуються і на дизайн інтер’єру. В більшості людей стиль асоціюється з вишитими рушниками, мазанками та печами. Проте як інтегрувати ці елементи в сучасному дизайні?

В сучасному етнічному дизайні будинку 2023 використовують: стіни з дикого зрубу, глинобитні блоки, стару цеглу, як у традиційних українських хатах. За бажанням можна додати дрібні декоративні вироби в етнічному стилі: керамічний посуд, обпалений у колір глини, глиняний глечик, вишиту скатертину чи рушник.


вироби в етнічному стилі декор в українському стилі


2. Текстурний живопис і декор на стіну


Стіни – основа кімнати. Раніше їх прикрашали килимами для збереження тепла в хаті. Потім був час “пустоти” та мінімалізму, а зараз стіни доповнюють загальне оформлення та стають головним елементом кімнати. На них вішають як текстурний живопис, так і інший декор, наприклад, багатошарові мапи світу натуральних кольорів або кольорові 3д карти світу

Текстурний живопис доповнює сучасний інтер’єр кімнати. Завдяки об'єму, картини наче живі, дихають, змінюються від руху світла: вдень майже зливаються з фоном, а ввечері тіні надають виразності та роблять їх більш помітними. Мають навіть заспокійливий ефект, бо їх приємно торкатись та пальцями відчувати текстуру.

Якщо ви не фанат живопису і полюбляєте подорожувати, то мапа України чи світу – чудовий варіант. Вона також додасть стінам об’ємності, яскравості і може зайняти майже всю вільну поверхню. Карта буде центром кімнати біля якої ви зможете фотографуватись, проводити вечори спогадів та планувати мандрівки Батьківщиною чи іншими країнами.


текстурний декор на стіну з дерева


3. Органічні форми в дизайні інтер'єру


Органічні плавні лінії створюють розслаблену та невимушену атмосферу в інтер'єрі вітальні в 2023 році. І це не лише про круглі пуфи та овальні столи, це і меблі, що повторюють форму тіла, необроблені дерев’яні поверхні, вигнуті світильники, килими без прямих кутів та інше. 

М'які форми дозволяють гратися з простором, вийти за рамки правил. Наприклад, можете поставити софу без прямих ліній у куток і це не виглядатиме дивно. Або додайте до вітальні столик плавної форми і масивний кутовий диван візуально пом’якшиться.

В кімнатах з нестандартним плануванням цей тренд допоможе знайти цікаві рішення. А якщо ви не готові до меблів органічної форми, то можна зробити мінімальні зміни – шафи та комоди оздобити хвилястими чи бамбуковими ручками. Така деталь також надасть інтер'єру повітря.


сучасні тренди в дизайні інтер'єру 2023


4. Складне підлогове покриття


Різним підлоговим покриттям зазвичай зонують простір чи роблять акцент. Якщо ви хочете виділити у коридорі зону при вході, використайте кахельну мозаїку та нарешті позбавтесь вічних килимків. Таке рішення також чудово виглядатиме і у ванній кімнаті. 

Паркетне покриття теж можна викласти не класичною ялинкою, а обрати геометричну форму, комбінувати світлі та темні відтінки. Це додасть кімнаті життя та буде змінюватися при різному освітленні.


сучасне підлогове покриття


5. Килимки з низьким ворсом


На заміну килимам у вітальні з довгим ворсом прийшли килими з низьким, бо на них зручніше розміщувати меблі. Наприклад, якщо ніжки дивану чи столу стають на довгий ворс, то вони хитаються. З часом на цих місцях ворс заминається і килим виглядає вже не так естетично. У виробів з низьким ворсом таких проблем не виникає. Також за ними простіше доглядати, бо пилососу легше витягувати сміття.


який килим обрати в 2023 році


Головні антитренди інтер'єру в 2023 році

Не всі речі проходять випробування часом, одні втрачають свою актуальність, інші виявляються незручними у використанні, а інтер’єр це не лише про красу, а й про комфорт. Давайте розглянемо основні антитренди 2023 року та що точно не варто робити вдома.


1. Диван-хмара


Дивани були хітом минулого сезону. Вони стильні та виглядають мило. Проте висока популярність зробила їх заїждженим антитрендом у 2023 році. Крім того, диван-хмара неймовірно незручний. По-перше, він низький, а по-друге, має безліч перепадів, через які важко вмоститись. Це не той диван, на якому можна комфортно посидіти чи поспати, він більше для краси.


 світлий диван-хмара


2. Лляні штори


Льон – чудовий натуральний матеріал. Штори створюють затишок, надають відчуття природності. Але вони легко мнуться. У деяких популярних дизайнах інтер’єру пом’ятість – фішка. Та цей тренд навряд чи підійде людям-перфекціоністам та тим, хто не бажає витрачати час на постійне прасування.

Є й ще одна проблема – вони більше схожі на тюль, а не штори. Тому ті, хто звик до щільних виробів, і, піддавшись віянню моди, швидко повернулись до звичної бавовни чи поліестеру.


лляні штори сірого кольору


3. Телевізор у центрі уваги


Довгий час телевізор був головним гаджетом в оселі, як нова технологія. Щороку вони ставали кращими і з ними було цікаво.  Але тепер це буденність, та життя родини більше не обертається навколо великого чорного прямокутника. 

Інтер’єр вітальні варто будувати навколо чогось іншого, наприклад, книжкових полиць, сімейних фотографій чи навколо карти України з дерева, про яку згадувалось вище. Створіть атмосферу затишку, що спонукатиме на живе спілкування.


антитренди в інтер'єрі 2023


4. Відкриті полички на кухні


Кілька років тому відкрите зберігання на кухні було хітом. Всі почали позбуватися навісних шаф, виставляти посуд, додавати декор. Але тренд йде на спад.

На картинках полиці мають гарний вигляд, а господиня з ганчіркою залишилась за кадром. Відкрите зберігання на кухні – це антитренд у 2023 році, а також вільний доступ для пилу. Вам доведеться постійно перемивати виставлений декор та посуд. Якщо ви багато готуєте, то на них осідатиме ще й жир, ускладнюючи прибирання. Крім того, кілька полиць не замінять повноцінну шафу. 


головний антитренд в дизайні інтер’єра 2023


5. Блискучі поверхні


Раніше блискучі поверхні надавали дизайну сучасності, зараз же вони не кращі за килими на стіні. Тому не робимо лакованих фасадів, глянцевої плитки та не купуємо хромований холодильник, вони додадуть віку вашому інтер’єру.Сучасні ідеї інтер’єру наповнені природними матовими кольорами, що створюють відчуття тепла та затишку. Крім того, глянець – це незручно, на ньому добре видно плями та найменші пилинки. Не створюйте собі зайвого клопоту.


блискучі поверхні в інтер’єрі вже не модні


Кольори 2023 року в дизайні інтер'єру


У цьому році продовжується тенденція на природність та простоту, що додає дизайну будинків і квартир невимушеності та елегантності. Але модні кольори стін у 2023 році не обмежуються приглушеними відтінками минулих сезонів, в гру вступають яскраві відтінки. Меблі та декор теж підтримують тренд, що відкриває нове поле для експериментів. Далі детальніше розглянемо актуальні кольори на 2023 рік.


1. Sundial


Пісочний відтінок чудово підкреслить екологічність дизайну з атмосферою балансу природи та сучасності. Sundial, трендовий колір 2023, надасть відчуття тепла та природності. Інтерес до таких відтінків зростає разом з зацікавленістю людей до збалансованого та екологічного способу життя.


трендовий колір 2023


2. Tranquil Blue


Колір служить чудовим фоном, на який можна додати яскраві акценти. На їхньому фоні синій буде ковтком свіжого повітря, прохолодою води. Tranquil Blue створить атмосферу спокою, дасть відпочити від міської метушні, допоможе впоратись з депресивними думками. Цей відтінок буде бути як основним в кімнаті, так і акцентим. Наприклад, можна декорувати стіну Мапою світу у синьому кольорі. Для багатьох людей подорожі – це ковток свіжого повітря, тому карта саме у такому забарвленні буде чудовим доповненням оформлення кімнати.


кольори на 2023 рік


3. Luscious Red


Насичений червоний відтінок – вічна класика. Беззаперечна сила кольору зробить його яскравим акцентом, додасть динаміки. Можна обрати меблі цього кольору чи додати червоні штрихи до розпису стін. Luscious Red – це про рух, агресію, чуттєвість; він наповнює енергією.


модні кольори стін 2023 році


4. Verdigris


Насичений яскравий відтінок між синім та зеленим кольорами. Стіни цього кольору нададуть відчуття захищеності та піднесення. Також трендовий колір Verdigris можна зробити акцентним, що додасть природності та динаміки. 


 наймодніші кольори для фарбування стін у 2023 році


5. Digital Lavender


Лавандовий відтінок – завершує список модних кольорів стін у 2023 році. Він чудовий акцент, який надасть відчуття надії та рівноваги. Відтінки фіолетового здавна асоціюються з духовністю. Digital Lavender уособлює стабільність та спокій, колір допоможе потурбуватися про ментальне здоров’я у важкі часи. А коли в цьому забарвленні виконаний улюблений декор, то кімната стає більш привабливою. В нашому асортименті є Мапа світу у лавандовому кольорі, яка чудово доповнить ваш інтер'єр.


модні кольори в інтер’єрі 2023


Підсумовуючи, дамо одну пораду – обирайте максимально природні кольори, форми та елементи. Дерев'яні елементи, прості меблі та світлі кольори зроблять оселю гарною на довгі роки та ви завжди будете в тренді. Команда Enjoy The Wood завжди рада допомогти порадами та зробити для вас найкращий декор з натуральних матеріалів.



4 коментарів
Відправити

Забутий пароль?

Оберіть опції