книги про подорожі

Топ-5 книг про подорожі

23 листопада, 2021
2316
3 хв.
Smile 0 Love 2 Ha-ha 0 Woow 0 Cry 0 Evil 0

Книги — одне з найпотужніших джерел натхнення. Вони мотивують нас йти до своєї мети, робити кроки назустріч коханню, кардинально змінювати спосіб життя. Нижче ми поділимось списком з 5 книг, які надихнуть вас зірватися з місця та вирушити на пошуки пригод до Європи, Америки, Африки та Азії. Саме так трапляється з командою Enjoy The Wood після читання цієї підбірки. Запасайтесь чашкою чаю з лимоном та настроєм на круту подорож.

«Їсти, молитися, кохати» Елізабет Гілберт

Книга про те, як головна героїня переживає кризу в особистому житті та розлучається із чоловіком, а потім вирушає в подорож. Події розгортаються в Італії, Індії та на Балі в Індонезії. За рік своїх пригод вона пізнає культуру та духовність, насолоджується місцевою їжею та закохується.

книга «Їсти, молитися, кохати»



Якщо термін нашого перебування на землі такий короткий, то треба докласти всіх зусиль, щоб жити прямо зараз.



Книга вчить отримувати задоволення від життя і натякає, що найкраще це вдасться зробити у подорожі. Саме подорожі, як ніщо інше, допоможуть забути про свої рутинні справи та по-справжньому перезарядитися.

«Шантарам» Грегорі Девід Робертс


Все розгортається в індійському місті Мумбаї. Головний герой — колишній письменник і грабіжник, що втік з австралійської в'язниці до Індії. У книзі описано безліч подій, які з ним трапилися: нелегальна торгівля, індійська в'язниця, знайомства з місцевими мафіозі, дружба та пригоди в Афганістані. Дії роману переплітаються з переживаннями головного героя та філософськими роздумами.

книга «Шантарам»


Доля завжди пропонує тобі два альтернативні варіанти, - сказав одного разу Джордж Скорпіон, - той, який би тобі слід вибрати, і той, який ти обираєш.

Ця книга для справжніх поціновувачів пригод — для тих, хто хоче повністю відчути дух країни та перейнятися східною атмосферою Індії.


«У дорозі» Джек Керуак


Це книга про такі явища американської культури, як автомобілі та джаз. Тут розповідається про подорож двох друзів штатами Америки та описується Південь Каліфорнії, Сан-Франциско, Нью-Йорк, Денвер і Новий Орлеан. Всі пригоди переплітаються з новими цікавими знайомствами, щирим коханням, дружбою та веселощами.

книги для подорожей


— Ви, хлопці, їдете, щоби кудись дістатися, чи просто їдете?

Ми не зрозуміли його питання, а це було страшенно гарне питання.


Книга для тих, кому до вподоби американські подорожі, автотріпи, спонтанні поїздки та епоха ХХ століття.


«Рік у Касабланці» Тахір Шах


Ця книга про культуру, традиції та складнощі, з якими довелося зіткнутися англійцю в Північній Африці. Втомившись від життя в Британії, головний герой вирішив переїхати з родиною до колоритної країни — Марокко. Навіть купивши будинок у Касабланці та вивчивши арабську мову, своїм в цій культурі стати не так просто.

книги для відпустки


Воістину благі справи творяться негласно. Заговори про них, і весь сенс пропаде.


Тут розповідається про звичаї, традиції та спосіб життя, які кардинально відрізняються від наших. Книга дозволить трохи торкнутися іншої культури, зрозуміти світогляд місцевих жителів. І, можливо, вам теж захочеться переїхати до Марокко.


«Сила мрії» Джесіка Вотсон


Джесіка Вотсон — наймолодша дівчина, яка здійснила навколосвітню безперервну подорож. Про цю пригоду вона написала у книзі.


Тут описується, як австралійська дівчинка з небагатої родини дуже любила море та вирішила здійснити свою мрію. Вона мила посуд за гроші, вчилася керувати яхтою, шукала спонсорів. І в результаті у неї вийшло — близько 8 місяців Джесіка провела наодинці на маленькій рожевій яхті.

книга про навколосвітню подорож


Життя – це або зухвала пригода, або ніщо.


Ця книга точно надихне вас, якщо не на навколосвітню, то однозначно на круту подорож, про яку ви давно мріяли.


Вибирайте книгу зі списку та вирушайте у світ пригод. І якщо подорож ваше друге я, зверніть увагу на багатошарову дерев’яну мапу світу від Enjoy The Wood. Вона нагадуватиме про минулі поїздки та дозволить легко планувати нові.


1 коментарів
Відправити

Забутий пароль?

Оберіть опції