Інтер’єр для чоловіків

Чоловічий погляд на дизайн інтер’єру та декорування

12 січня, 2023
1117
5 хв.
Smile 0 Love 1 Ha-ha 0 Woow 0 Cry 0 Evil 0

Кажуть, що ремонт – найскладніше випробування у житті сім’ї. Члени родини постійно сперечаються: який диван вибрати? який інтер’єр має бути? а декор який? Жінкам подобається одне, чоловікам – інше. І як знайти компроміс?

 

Команда Enjoy The Wood знає деякі секрети, як створити домашній затишок по-чоловічому. Але одразу зазначимо: все, що ви далі прочитаєте – не закон, який заборонено порушувати. Ми рекомендуємо перед ремонтом з’ясувати, який дизайн подобається, подивитись картинки, якщо є можливість сходити до друзів з різним інтер’єром. А вже тоді приймати рішення, робити ремонт та купувати декор.

 

То ж давайте розберемо затишок вдома очима чоловіків.


Чим вирізняється чоловічий інтер'єр

 

Зараз світ дизайну інтер’єру став прогресивним. Вже ніхто не виокремлює суто жіноче чи суто чоловіче оформлення. Кожен спеціаліст знаходить ідеальну комбінацію саме для конкретної людини та підбирає всі елементи під клієнта, його бажання та вимоги.

 

Стилі інтер'єру, яким віддають перевагу чоловіки

 

Прийнято вважати, що чоловіки спокійніші за жінок, більш стабільні та полюбляють простоту, економічність. Це добре помітно по їхнім оселям. Щоб дотриматись бажань та потреб, найчастіше чоловічий інтер’єр оформлюється у трьох стилях:


  • Хай-тек – сучасне направлення, в якому багато підсвітки. Лінії меблів та декору м’які, округлі. На відміну від жіночого варіанту у чоловічому оформленні майже немає яскравих відтінків. У оселі переважають білі, сірі та чорні кольори.
  • Мінімалізм – стиль виділяється закритістю та простотою. Якщо у попередньому варіанті можна зустріти відкриті полички, тумби, дрібний декор, то у мінімалізмі цього немає. Кольори можуть бути такими ж, як у попередньому направленні. А всі меблі вбудовані чи закриті. В мінімалізмі з’являються гострі кути, чіткість ліній. Можна навіть сказати, що все вирахувано під лінійку.
  • Лофт – мабуть найяскравіший дизайн. Інтер’єр в стилі лофт передбачає натуральні коричневі, червоні, жовті відтінки. В ньому багато деталей – книжки, квіти, картини на стінах, дерев’яний декор, різноманітне освітлення (переважно теплі відтінки). В лофті дизайнери часто залишають стіни з бетону чи цегли без обрамлення. 

Чоловічі стилі інтер’єру

Кольорова гама чоловічого інтер'єру

 

Порівнюючи існуючі візуалізації, помітна одна схожість – ремонт в сірих тонах, чорних, темно-коричневих, оливкових і трохи білосніжних. Якщо вам здається, що це схоже на печеру первісних людей, то вам не здається. На інтуїтивному рівні такі кольори додають чоловікам впевненості, суворості, жорсткості, а ці якості дуже потрібні їм у житті.

 

Щоб додати у квартиру в стилі лофт, хай-тек чи мінімалізм різноманіття, рекомендуємо придивитись до фіолетового, індиго, бордового, теракотового відтінків. Або ж додати один дуже яскравий елемент в криваво-червоному, вогненно-рудому, смарагдовому, вишневому або ультрамариновому кольорі. 


Чоловічий погляд на зонування 

 

Затишна квартира по-чоловічому – це простора оселя. В їхній оселі є велика опенспейс зона, у спальні мінімум речей, а шафа вбудована чи взагалі немає, бо зроблена гардеробна кімната.

 

Чоловіки полюбляють лаконічність, строгість та логіку, тому під час перепланування оселі, все одно роблять чіткі кімнати та не змішують призначення приміщень. А якщо й роблять, наприклад, опенспейс зону, то чіткі відділяють одну зону від іншої. Це можна зробити різним покриттям підлоги, освітленням, кольорами, меблями, перегородками.


У квартирі чоловіка обов'язково має бути робоча зона – окремий кабінет або простір зі столом, компьютером на гарним освітленням. Цю зону також можна брутально декорувати та додати в неї робочих атрибутів.

Робоча зона для чоловіка

Декор, який обирають чоловіки

 

Стриманість та лаконічність проявляється і у чоловічому декорі. Ви не зустрінете велику кількість домашніх квітів, деталей чи картин. Простота, легкість і натуральність – те, що полюбляють чоловіки.

 

До улюбленого декору, який наповнює чоловічий затишний будинок відносимо – дерево, скло, метал, каміння, шкіра. І ці елементи дуже органічно вписуються у дизайн.

Дерев'яний декор

 

Найбільше чоловіки полюбляють дерево. Натуральний, природній, екологічний декор, який підходить до будь-якого оформлення. Тим паче, якщо треба поєднати в одному будинку дві енергетики.

 

 Enjoy The Wood обожнює дерево за його універсальність та екологічність. А за необхідності ми його покриваємо безпечними фарбами та ви можете обрати той відтінок мапи, який подобається. 

 

До чоловічого інтер’єру рекомендуємо підібрати дерев’яний декор на стіну у вигляді мапи:


 

Ви зможете доповнювати її фотографіями, записками, оформлювати нею різні кімнати та вона підійде у будь-який інтер’єр за стилем та кольором. Мапа світу – довговічне та стильне доповнення дизайну. 

 Сіра мапа світу

Декоративний камінь в інтер'єрі

 

Каміння в інтер’єрі часто використовують для акцентування однієї стіни. Якщо це спальня, то там де ліжко, у опенспейсі – частина кухні або ж зони відпочинку. А також декоративним камінням оформлюють балкони та тераси.


Декоративним камінням можна додати різну атмосферу у оселю. У когось воно асоціюється з морем та літніми днями, комусь нагадує теплі сімейні вечори, а комусь дає відчуття стабільності. Під час вибору декору враховуйте колір, форму, розмір, фактуру, матеріал та самовідчуття. 


Будьте обережні з кількістю каміння. Це важкий елемент декору, тому він може і зіпсувати оформлення оселі. Про відчуття затишку та стабільності можна забути.

Камінь в інтер'єрі

Декоративні електричні каміни

 

Окрім скла, дерева та каміння чоловіки ще полюбляють вогонь. Це їхня стихія. Але у квартирі не вийде зробити камін з справжнім вогнем, та й в заміському будинку не хочеться робити повноцінний камін. Тому пропонуємо вам декоративні електричні каміни у будинок. Вони цікаво виглядатимуть у будь-якій кімнаті, безпечні, якщо у вас є діти або тварини, та створять атмосферу справжнього затишного дому. Вони бувають вмонтованими або переносними. Ми рекомендуємо вибрати другий варіант, бо мобільність декору – завжди плюс.

Електричні каміни

Чоловічий інтер'єр проявляється у легкому, чіткому та зрозумілому дизайні. Щоб не прогадати, можете використовувати темні кольори, чіткі лінії та мінімум деталей. Такий дизайн точно сподобається будь-якому чоловіку. А якщо буде потрібно додати затишку, то зробите це за допомогою декору.


Користуйтесь нашими порадами та діліться статтею з друзями. Нехай у вашому домі завжди буде затишок.


2 коментарів
Відправити

Забутий пароль?

Оберіть опції