Коли немає світла

10 ідей чим можна зайнятися, коли немає світла

08 грудня, 2022
1577
6 хв.
Smile 1 Love 1 Ha-ha 0 Woow 0 Cry 0 Evil 2

Знімають меми, продовжують працювати, малюють картини, готують дітям їсти – це те, що роблять українці, коли немає світла. Терористи думали, що ми будемо плакати та жалітись, але ми стоїмо та робимо свою справу. Якщо ж у вас раптом немає ідей, чим можна зайнятися, коли планово чи екстрено вимкнули світло, то читайте статтю від Enjoy The Wood з 10 цікавими справами.


 Відсутність світла – також чудова можливість для саморозвитку або роботи і далі ми дамо практичні поради.

 Заняття вдома без світла

1.     Продовжити працювати на економіку України


Це найкращий варіант корисної справи, який може бути. Ще за часів короновірусу ми познайомились з віддаленою роботою, облаштували робоче місце вдома та відчули всі переваги такої праці. Якщо у вас зараз є можливість працювати вдома, то так і зробіть.


Для спокійної роботи рекомендуємо:

  •  увімкнути режим економії заряду батареї,
  • зменшити яскравість екрана,
  • закрити непотрібні вкладки, програми, графічні ефекти,
  • заздалегідь налаштуйте офлайн-доступ в гугл документах, таблицях тощо.

Підтримуючи економічний фронт України, ви і для себе добре робите, і українцям надаєте послуги/товари, і допомагаєте військовим. Зараз кожен громадянин наближає перемогу.


2.     Зайнятись спортом


Більшість українців має сидячий тип роботи, і не нам вам розповідати як це впливає на здоров’я. Голова постійно подана вперед та трохи нахилена, ноги одна на одній, спина зігнута. А у кінці робочого дня лише одне бажання – прилягти.

 

Заняття спортом вдома – чудовий спосіб перечекати відключення світла та зробити щось корисне для себе. 5-10-хвилинні перепочинки з вправами можна робити і серед робочого дня, наприклад, в обідню перерву.  


Рекомендуємо особливо приділити увагу спині – вправи стоячи, лежачи на спині, стоячи на чотирьох кінцівках. А якщо ви бажаєте заспокоїтись та заземлитись, займіться йогою. Для цього не обов’язково мати інтернет та повторювати за інструктором. У йозі важливо слухати тіло. Тому просто робіть дії, які відчуваєте. Зробіть тіло головним на ці 15 хвилин. Регулярні заняття покращують самопочуття і розслаблюють мозок.


3.     Зайнятись плануванням майбутньої подорожі


Ще один варіант як можна з користю провести вільний час. У одній з пісень Монатік співає: «Мріяти не шкідливо. Все в житті можливо». То ж мріямо та плануймо майбутні подорожі.

 

Для цього треба згадати куди давно хотіли потрапити, що подобається, яка культура, національність або пора року. Можете також знайти готові маршрути на туристичних сайтах. Якщо ж хочете скласти свій план подорожі, то пропонуємо обрати:



Цікаві заняття коли немає світла


Після навішування мапи на стіну візьміть нитку, поставте на всіх країнах прапорці і зробіть власний маршрут. Доповніть його фотографіями з тих міст, де плануєте побувати. Крім планувальника, декор ще виконує роль візуалізатора бажань.


Планування подорожі – приємна справа. Заразом ви згадуєте події, котрі були в минулих мандрівках, передивляєтесь фотографії, сувеніри, карти туристів тощо.


4.     Пограти в настільні ігри


Якщо думаєте, що настільні ігри бувають тільки для дітей, то ви помиляєтесь. Коли у команди Enjoy The Wood є вільна хвилинка, то ми граємо в улюблені ігри, коли вимикають світло, ми дістаємо ту саму коробочку, коли збираємось на корпоративні вечірки, то теж можемо пограти.

 

Настільних ігор для дорослих багато. А щоб ви не загубились у різноманітті, ми підібрали найкрутіші:

  • Dixit  Розмовні ігри по типу "Розкажи мені все" (дозволяють краще дізнатись ваших друзів/близьку людину/членів родини завдяки різноманітним питанням
  • Розмовні ігри на знання історії/географії/культури України (надзвичайно приємний варіант проведення часу + легкий спосіб вивчення нової інформації)
  •  Uno  
  • Вибухові кошенята
  •  Alias (є навіть застосунок для телефону)  
  • Манчкін
  •  DnD


5.     Поскладати дерев'яні пазли


Скільки в дитинстві ви зібрали пазлів? Пам’ятаєте як скоріше хотілось взяти новий рівень складності, але треба було завершити розпочату картину?

 

Пазли – це сучасний вид дозвілля, доступний всім. Enjoy The Wood розробив  дерев'яні пазли для дорослих з цікавими картинами та декількома рівнями складності. Вони виконані з натурального дерева, тому екологічні та слугуватимуть довгі роки. Після збору можете зафіксувати карти клеєм або зробити індивідуальну рамку та поставити як декор.


Складанная пазлів із сім'єю


Пазли – це ще гарний антистрес. Під час напруги робота руками заспокоює та ви концентруєтесь на інших речах. Декілька годин пройдуть, наче були у спа або довго прогулювались. Збирати пазли можете як вдень, так і під світлом свічки.


6.     Перебрати речі в шафі


Якщо не знаєте, що робити вдома, коли немає світла вдень, то можете займатися найкориснішою справою – розібрати шафи, шухляди, комоди, балкон та інші місця, де зберігаєте речі. Скільки ви будете перечіпатись через ті банки? А скільки будувати найвищу гору з одягу у шафі? Відключення світла – саме той час, коли варто навести порядок. 

 

Дамо декілька рекомендацій, щоб було простіше:

  • Дістаньте всі речі з шафи. Можна на підлогу.
  • Аналізуйте кожну річ за критеріями – чи носите? чи хотіли б це носити? чи зручно в цьому? який в неї вигляд? – та складайте у різні боки.
  • Речі, які потрапили у бік «за» одразу складайте у шафу, ті, які «ні» - у пакети та віддайте на благодійність, роздайте комусь або ж віднесіть на перероблення.


У майбутньому робіть щомісячний перегляд одягу та прощайтесь з речами. Одразу відчуєте як стане легше жити.


7.     Вийти на прогулянку


Якщо ви не знайшли цікаве заняття вдома та немає повітряної тривоги, то прогуляйтесь. Під час ходьби голова працює краще, приходять нові ідеї, рішення. Якщо ви проживаєте у Києві, то можете полювати фігурки «Шукай». Це дуже цікаво та запам’ятається. Або прогуляйтесь улюбленим парком, місцями дитинства, запросіть друга на каву.

Чим зайнятись в Києві


8.     Зробити те, до чого завжди не доходять руки


Така справа в кожного є. Прибирання шафи також сюди підходить. То ж згадайте, що ви давно хотіли зробити, але не вистачало часу:

  •  почистити галерею,
  •  почистити діалоги в месенджерах і соц.мережах,  
  • пересадити квіти,
  •  зробити генеральне прибирання,  
  • помити вікна,  
  • почитати книгу,  
  • завершити картину,
  •  опанувати нове хобі тощо.


Це можуть бути будь-які справи. Не обмежуйте себе в думках та ідеях.


9.     Почати вивчення іноземної мови


А чому б ні? Якщо думаєте, що для цього обов’язково потрібен інтернет, то ні. Заздалегідь придбайте книжки для початківців або ж якщо рівень дозволяє, то літературу мовою оригіналу і читайте. За час блекауту ви або вивчите нову мову, або підвищите наявний рівень.  Щоб урізноманітнити вивчення, завантажте додаток на телефон. Є багато застосунків, які працюють оффлайн, навіть без мобільного інтернету. І в ньому зручно вчити правила або повторювати слова


10.  Написати собі лист у майбутнє


Давайте разом зануримось у майбутнє. Хто ж не любить поміркувати про себе через 2-3-5 років? Про своє місце проживання? Справу? Погляди? Друзів? А тепер зафіксуймо це на аркуші, щоб через певний час відкрити та дізнатись, чи передчували ми щось, чи маємо інтуїцію та наскільки наші мрії здійснились.

 

Лист самому собі у майбутнє

Відключення світла нам не страшні, коли знаємо що робити. Тепер у вас є аж 10 варіантів, чим можна зайнятися вдома. У більшості випадків навіть працювати можна.


Головне, бережіть себе та продовжуйте розвиватись, робити корисні справи. Українці – смілива нація і ніяким блекаутом нас не налякати.


2 коментарів
Відправити

Забутий пароль?

Оберіть опції