цікаві заняття для дорослих

5 речей, яких можна навчитись за місяць

05 липня, 2021
1777
4 хв.
Smile 0 Love 0 Ha-ha 0 Woow 0 Cry 0 Evil 0

Ми звикли починати нове життя з понеділка, після Нового року та за тиждень до власного дня народження. До того ж, наші списки “to do” дещо схожі: підтягнути рівень англійської, прочитати певну кількість книжок та схуднути на ті нещасні 3 кг.


Проте й ставлення до всіх цих цілей та мрій у нас теж подібне: ми ставимо планку занадто високо, розуміємо, що не впораємось, адже глобальна ціль не розбита на маленькі кроки.


Саме тому часто наші списки так і не втілюються в життя. А що, якщо деякі з цих цілей можна досягти вже за місяць? Команда Enjoy The Wood вирішила поділитись своїми лайфхаками у досягненні успіху в 5 сферах.

1. Вивчення іноземної мови

Підозрюємо, що не залишилось жодної людини, яка б не чула, що «англійська — надзвичайно важлива мова для сучасного світу». Тому не дивно, що бажання вивчити мову Гаррі Поттера чи Джареда Лето є майже у кожному списку справ. Декому потрібно підтягнути знання, які залишились після курсів, а іншим вивчити основи, бо за шкільною партою вони вчили мову Rammstein. І так, це справді можна зробити за один місяць регулярної праці. Ось кроки, які пропонує команда Enjoy The Wood:


  • Встановити додаток для вивчення мови.

Наприклад, Busuu, DuoLingo, EWA, BBC Learning English. Візьміть за звичку виконувати завдання щоранку, коли п'єте свою каву. Повірте, що за місяць ви помітите грандіозний прогрес. Краще приділити вивченню мови кожного дня по 10 хвилин, аніж раз на тиждень 2 години

  • Дивитись серіали та фільми англійською.

Максимально проста порада, але це допоможе вам чути вимову та розширювати словниковий запас. Якщо щодня будете слухати улюблений серіал англійською, можливо, навіть для гри на фоні, поки чимось зайняті, то за місяць зможете розуміти більшість фраз

  • Змініть мову налаштувань телефону та соціальних мереж


У такому разі від іноземної мови вже нікуди не дінетесь :) Сучасна людина проводить в телефоні мінімум 5 годин на день.


Вже за місяць ваш мозок повністю адаптується до  нововведення та припинить сприймати цю мову як іноземну.

поради для вивчення англійської

2. Навчитись грати на гітарі/укулеле 

Хто з нас не мріяв хоча б раз стати душею компанії або зіграти щось романтичне для коханої людини? Вже за місяць регулярної практики результат гарантовано. Звісно, ви не станете гуру джазової музики, але можете вивчити мінімум одну пісню та довести виконання до ідеалу. Головними помічниками для вас стануть ютуб та метроном. Шукайте безплатні відео уроки, де вчителі пояснюють базові навички та принципи гри, а також обирайте пісню та знайдіть відеорозбір, в якому детально показано як грати саме цю мелодію.


гра на гітарі за місяць

3. Навчитись малювати

Насамперед малювання — це не лише про навичку, а й про творчість та заспокоєння. Життя сучасних людей набагато простіше за життя наших пращурів, проте більш стресове. Тому навіть якщо ви не прагнете стати видатним митцем, варто навчитись малювати хоча б для того, щоб після важкого тижня мати легкий та приємний спосіб розслабитись. Найпростіше навчитись малювати олівцем або масляними фарбами. Вам допоможуть відеоуроки, книжки та спеціалізовані сайти в інтернеті. Якщо любите живе спілкування з викладачем, радимо записатись на навчальні уроки з живопису. Художники — надзвичайно цікаві люди, а студія живопису — справжнє джерело натхнення та релаксу. 

творчі заняття для дорослих

4. Навчитись смачно готувати

Вразити гостей смачно приготованою стравою ви однозначно зможете вже за місяць регулярної практики. Головне, на що звернути увагу:

  • обрати одну страву, приготування якої хочете довести до ідеалу
  • визначитись зі способом приготування, адже кожна страва має безліч варіацій
  • не опускати руки після перших не надто успішних спроб і пам’ятати про ціль
  • продумати презентацію страви після успішного опанування рецепту.

кулінарні майстер класи

5. Досягти результатів в спорті

Важко уявити сучасну людину без спорту в житті. Спорт — це не лише про гарні фото на пляжі, а й про поставу, здоров'я і зняття стресу. Ви можете мріяти пробігти марафон, жати від грудей 100 кг або сісти на шпагат. Неважливо який саме вид спорту вам імпонує, за місяць ви точно можете просунутись у досягненні своєї мрії. Щоденні навіть 10 хвилинні заняття принесуть вам користь. Обирайте зал, тренера, або просто безплатні відеоуроки на ютубі та починайте вже сьогодні.

корисні заняття спортом


Я не боюсь того, хто вивчає 10 000 ударів. Я боюся того, хто вивчає один удар 10 000 разів.

Брюс Лі


Зазвичай нам здається, що до нашої мрії сотні годин важкої праці, саме тому ми постійно відкладаємо життя на потім.


Спробуйте вже сьогодні виділяти пару хвилин щодня для досягнення цілі та за місяць ви здивуєтесь своєму прогресу. 



1 коментарів
Відправити

Забутий пароль?

Оберіть опції