ідеї для дитячої кімнати

Як облаштувати дитячу кімнату

29 вересня, 2022
1149
2 хв.
Smile 0 Love 0 Ha-ha 0 Woow 0 Cry 0 Evil 0

Почнемо статтю з запитання. Що першочергово роблять майбутні батьки? Так, читають багато літератури на тему, як правильно виховувати і розвивати дитину з перших місяців життя.


Ми сьогодні поговоримо про розвиток не в теорії, а на практиці. І тут, мабуть, у вас виникає питання, чому про це розповідаємо ми. Усе просто: наша компанії – лідер думок у сфері декору і облаштування кімнат, а що як не дитяча кімната впливає на розвиток самостійності з перших років життя малюка?


Перейдемо до бази.

Кольори.


Навіть у дорослому віці кольори впливають на настрій і психологічний стан людини, але для дитини оточуючі кольори – запорука здорового розвитку.


  • Від перших днів до двох років варто зробити кімнату у світлих, теплих, нейтральних відтінках. Ніяких яскравих і насичених кольорів, оскільки для новонароджених вони можуть бути агресивними.

Використовуйте в інтер‘єрі не більше 3 переважаючих кольорів.


  • Після двох років і до 6-7 потрібно додати яскравих акцентів. В елементах декору, меблях, постелі чи ще якихось дрібничках. 

Навіщо? Щоб перетворити простір на більш життєрадісний, живий і активний. 

інтер'єр дитячої кімнати


Наприклад, яскравості додасть одна з наших кольорових 3D Мап світу. І це, до речі, не просто гарненька деталь в інтер‘єрі, а й справжня інтерактивна дошка. Дитина може вішати якісь фотографії, записки чи малюнки на Мапу, вивчати світ і розвивати уяву. 

Рекомендуємо взяти до уваги такі кольори: Капучино, Аква, Містері.

дерев'яна мапа у дитячу кімнату


дерев'яний декор для дитячої кімнати



 Марина Фостенко, співзасновниця бренду Enjoy The Wood, мама чотирьох донечок, також поділилася своїми порадами:

  • Не заповнюйте кімнату великою кількістю іграшок і книжок, найголовніше у дитячій – це простір, саме в такій атмосфері розвивається уява і креативність.
  • Купуйте функціональні іграшки, де немає готових рішень. Яскравий приклад – конструктори, які складаються з безлічі дрібних деталей, і вже сама дитина обирає й уявляє, що вона хоче з цього створити. Таким чином, через гру діти навчаються, шукають способи здійснення задуманого й розвивають візуальне мислення.

дизайн інтер'єру дитячої кімнати

  • Іграшки мають бути лише з натуральних матеріалів.
  • Не забувайте про рольові ігри. Купуйте набори ляльок чи машинок, а також різні костюми. Заведіть традицію «день рольових ігор», коли батьки відволікаються від роботи і проводять якісно час з дітьми. Створюйте разом образи, переодягайтесь і розважайтесь

як має виглядати дитяча кімната


2 коментарів
Відправити

Забутий пароль?

Оберіть опції