тренди дизайну 2021

Топ-5 трендів у дизайні у 2021 році

25 серпня, 2021
1981
4 хв.
Smile 0 Love 1 Ha-ha 0 Woow 0 Cry 0 Evil 0

Інтер'єр — це дуже важливий аспект у житті кожного. Продуманий і стильний дизайн створює затишок, надихає і дарує гарний настрій. Багато хто готовий витрачати свої сили, час і гроші для створення того самого ідеального простору. Тому сьогодні ми підготували для вас статтю про тренди в дизайні. Сподіваємося, наші поради Інтер'єр — це дуже важливий аспект оселі кожної людини. Продуманий і стильний дизайн створює затишок, надихає і дарує гарний настрій. Багато хто готовий витрачати свої сили, час і гроші для створення того самого ідеального простору. Тому сьогодні ми підготували для вас статтю про тренди в дизайні. Сподіваємося, наші поради допоможуть вам реалізувати свої мрії.



Зв'язок із природою


Увага до екології прикута вже кілька років, і екотема, як і раніше, залишається головним трендом. Бажання людей бути ближче до природи все більше і більше переноситься в кожен аспект нашого життя і, звичайно, в наші оселі. Ось кілька головних принципів, які дозволять зробити ваш інтер'єр за всіма канонами екотрендів:


  • Максимальне використання натуральних матеріалів: дерева, металу, скла, бетону, корка, ротанга тощо. Їх використовують скрізь — від підлоги у ванній до невеликого декору на стіну, наприклад, у вигляді дерев'яної мапи України
  • Природні кольори. Все, що ви бачите в природі: білий колір льоду, блакитний колір моря, помаранчевий колір заходу сонця, — сміливо використовується в сучасному дизайні. Але найбільш популярний і трендовий — зелений колір, адже він найбільше асоціюється з природою
  • Велика кількість кімнатних рослин в якості оздоблення оселі. Горщиками з живими квітами та невеликими деревами прикрашають усі куточки будинку — від кухні до ванної кімнати.
  • Флористичний принт на стінах, меблях, у декорі, який переносить нас із метушливого міста в оазис.


    живі рослини в інтер'єрі
    зелений куточок у вітальні
    зелень у ванній
    рослини у вітальні
    зелень на кухні
    живі рослини на кухні


    Вінтаж


    Причин популярності вінтажу кілька. Одна з них — все та ж екологія. У світі зростає інтерес до повторно використаних матеріалів та їхньої переробки. Зараз це прийнято називати терміном sustainability. У дизайні під цим поняттям найчастіше мають на увазі саме реставрацію різних предметів інтер'єру — коли старим речам дають нове життя. І так, це можна органічно вписати в будь-який простір — лофт, модерн, сканді.

    Ще одна причина цього тренду — мода на ретро, ​​зараз особливо популярні 70-ті. Меблеві фабрики активно випускають репліки моделей того часу. Головні критерії — округлі форми і м'яка оббивка (особливо в тренді довгий ворс і вельвет). А ще — дерево та фанера з лакованими поверхнями.


    вінтаж в сучасній квартирі
    вінтаж в інтер'єрі
    вінтажні меблі в інтер'єрі


    Джапанді


    Деякі тренди тримаються на піку досить довго і переходять із року в рік, але частіше з якимись модифікаціями. Стиль джапанді саме такий. Він об'єднує в собі давно популярний скандинавський х’юґе і новий для багатьох японський мінімалізм. Тут переплітаються нордична практичність та азіатські традиції. Давайте розглянемо його головні особливості:


    • Білий, бежевий, сірий та їхні поєднання — головні кольори. Для цього стилю характерна природна нейтральна палітра. Головне — уникати яскравих контрастів, щоб зберегти гармонію
    • Природні матеріали в будинку — одна з головних особливостей стилю. Ні скандинави, ні японці не можуть уявити ідеальний простір без цього. В інтер'єрі використовують натуральне дерево, живі рослини та плетені вироби — кашпо, кошики, абажури. Зазначимо, що багатошарові дерев’яні карти світу пречудово пасуватимуть такому стилю інтер’єру
    • Основне, що стиль джапанді успадкував від Японії — це мінімалізм. В інтер'єрі не повинно бути нічого зайвого, тільки найнеобхідніші та функціональні предмети.
    • Ще одна особливість від японців — низькі меблі. Вони повинні бути максимально простими, прямих форм, з натуральних матеріалів і обов'язково зі світлого дерева.

    фото стилю джапанді


    Зонування простору


    Дистанційна робота і загалом велика кількість часу проведеного вдома вплинула і на тренди в інтер'єрі. Тепер на перше місце виходить функціональність і практичність. Зараз дуже популярне зонування — прийом, який візуально розділяє простір на функціональні зони і при цьому не порушує загальну стилістику кімнати. Досягти такого ефекту можна за допомогою шпалер або фарби, оздоблювальних матеріалів, наприклад, покриття для підлоги різних кольорів чи відтінків.

    Також на сьогодні користуються попитом модульні меблі, які дозволяють комбінувати різні сценарії життя і зонувати приміщення. Ще одна тенденція — розумні меблі. Вони допомагають не відволікатися під час роботи і навчання, вирішивши різні побутові завдання натисканням однієї кнопки.


    зонування простору в інтер'єрі


    Тераси та відкриті балкони


    Нові квартири не будуються без балконів, а житло з виходом в сад або на терасу має величезний попит, особливо в місті. Все тому що один з основних трендів цього року — раціонально використовувати кожен метр свого простору. Ще тераси і відкриті балкони дозволяють перенести частинку заміського життя в мегаполіс, а також перебувати частіше на свіжому повітрі. Навіть невеликий балкон може перетвориться на місце, де буде надзвичайно приємно і надихаюче пити ранкову каву, насолоджуватися заходом сонця і нічним небом. Це своєрідна свобода і комфорт, якого часто не вистачає людині, що живе в місті.


    облаштування затишного балкону


    Екологічність трендів у дизайні у 2021 році


    Як бачимо, то усі тренди можна загалом описати трьома словами: екологічність, природність, гармонія. На нашу думку, саме цього так часто не вистачає жителям міста у постійній метушні та поспіхах. Тому наша оселя має бути затишною і надихати кожен день. Сподіваємося, наш список трендів в інтер'єрі допоможе вам втілити свої дизайнерські мрії в реальність. А якщо глобальні зміни в інтер’єрі поки не на часі, радимо освіжити свій інтер’єр бодай за допомогою мапи світу або плану міста з дерева. Це однозначно додасть нових акцентів вашій кімнаті.


    А які тренди в дизайні знаєте ви? Пишіть в коментарях. 



    1 коментарів
    Відправити

    Забутий пароль?

    Оберіть опції