Відпочинок на морі в Україні

Куди поїхати на море в Україні

18 серпня, 2021
2313
5 хв.
Smile 0 Love 1 Ha-ha 0 Woow 0 Cry 0 Evil 0

Море, сонце, теплий вітер і білий пісок — це перші та найприємніші асоціації про спекотний літній сезон. Серпень добігає кінця, але у вас ще є час зробити це літо незабутнім. Як щодо морської подорожі? І для цього зовсім необов'язково летіти за кордон, адже наша Україна також має надзвичайно гарні місцини для відпочинку на морі. 

Ми підготували для вас добірку морських курортів України й плекаємо надію що, це надихне вас на спонтанну поїздку або допоможе визначитися з вибором. Читайте статтю, відвідуйте місця та обов'язково позначайте їх на мапі України з дерева.

    Почнемо з найпопулярнішого морського курорту в Україні — Одеси. Тисячі туристів приїжджають у легендарне місто не просто так. Саме тут вдало співіснують різноманітні пляжі, старовинна архітектура та безліч розваг. Все створено для цікавого і насиченого відпочинку.

    Відпочинок в Одесі 


    Одеса — велике місто з величезною 30-кілометрової береговою лінією. Повірте, тут знайдеться пляж на будь-який смак. Ми підготували для вас список кращих:

    найкращі пляжі Одеси

    Чим зайнятися в Одесі.


    Одеса ідеально підходить для тих, хто любить досліджувати нові місця і пробувати різні активності. 


      Пляжі Одеси

      • Ланжерон — напевно, найвідоміший пляж в Одесі. Він знаходиться недалеко від центру міста поряд з усіма вигодами — від лежаків із парасольками до барів і ресторанів
      • Золотий берег — знаходиться на останній 16-й станції Великого Фонтану далеко від центру міста. Але тут особлива атмосфера — сучасна набережна, фонтани, ресторани біля моря, чистий пляж. Заради цього варто заглянути сюди хоча б раз. Туристи рідко доїжджають сюди, тому на цьому пляжі часто хазяйнують одесити
      • Аркадія — центр розваг в Одесі. Тут, окрім добре обладнаних піщаних пляжів, є бари, ресторани, клуби та водні активності
      • Фонтанка і Санжійка —  ідеальні варіанти для усамітнення, що знаходяться за 20 і 35 кілометрів від Одеси. Піщані обриви, дикі пляжі та синє море точно не залишать байдужими. Проте, будьте обачні, адже щороку трапляються зсуви
      • Славнозвісна Траса здоров'я — тут можна влаштувати ранкову пробіжку, проїхатись на велосипеді або просто пройтися, вдихаючи свіже морське повітря


      Зовсім недалеко від Одеси — всього за 10 кілометрів — знаходиться Куяльницький лиман. Тут можна оздоровитися лікувальними грязями або просто насолодитися природним дивом — в кінці літа лиман забарвлюється в рожевий колір


      Ще одна унікальна розвага в Одесі — колоритні одеські дворики зі старими мініатюрними балкончиками, повішаною білизною і котиками. Щоб їх знайти, досить просто звернути з будь-якої центральної вулиці вглиб двору і ви будете приємно здивовані побаченим


      одеські дворики


      Відпочинок на Арабатській Стрілці 


      Довга піщана коса, що розташована між Азовським морем і затокою Сиваш — це ідеальне місце для спокійного розміреного відпочинку. Тут мілке море, багато диких пляжів і дивовижні пейзажі.

      природа Арабатської стрілки

      Пляжі Арабатської Стрілки


      Пляжі Арабатської Стрілки — це безперервна 100-кілометрова смуга піску. Тут багато ділянок з дуже мілким та пологим входом у море. Курорт ідеально підійде для відпочинку з дітьми.


      Тут є пляжі на будь-який смак — зі зручностями, ресторанами та водними розвагами, а також дикі з унікальною природою і подалі від міського шуму. Останні — улюблене місце караванерів.

      Чим зайнятися на Арабатській Стрілці


      Як і практично на кожному українському курорті, тут є водні розваги та аквапарк, а також ресторани та нічні клуби. Якщо хочеться спокійного відпочинку і насолоди природою, можна займатись риболовлею, відвідати термальні джерела, влаштувати грязьові ванни на Сиваші. До речі, на саму затоку можна з'їздити, просто щоб насолодитися краєвидами та рожевим відтінком води.

      озеро Сиваш


        Відпочинок в Коблево


        Коблево — один із найбільш відомих і розвинених курортів у Миколаївській області. Тут є все необхідне для сімейного відпочинку або поїздки з друзями — від м'якого клімату до сотень розваг і доступного житла. Курорт розташований далеко від міської метушні та шкідливого виробництва, але при цьому не поступається зручностями одеським пляжам.

        Пляжі Коблево


        Берег Коблево простягнувся на 7 кілометрів. Тут є найрізноманітніші піщані пляжі. Наприклад, безкоштовний громадський пляж, де спокійно можна розташуватися зі своїм пледом і відпочити від міського шуму. Також на курорті велика кількість платних облаштованих пляжів із шезлонгами, парасольками, барами та шоу-програмами. Наприклад, Bora Bora, Кристальний, For Rest тощо. Радимо пройтися набережною міста та обрати той, що припав до душі.

        відпочинок у Коблево


        Чим зайнятися в Коблево


        На курорті багато нічних клубів, пляжних ресторанів, магазинів — ввечері вам точно буде чим зайнятися. Також тут багато водних розваг і навіть є аквапарк.



        У Коблево проводять дуже багато музичних, спортивних і просто тематичних фестивалів. А ще тут можна вирушити на дегустацію вина — адже саме в цьому регіоні виготовляють вино «Коблево».

        винна дегустація в Коблево


          Пляжі Лазурного


          Пляжі з білим дрібним піском — головна перевага курорту. Центральний міський пляж — найпопулярніше місце на курорті. Він добре обладнаний, тут є все необхідне для комфортного відпочинку — лежаки, парасольки, велика кількість ресторанів і магазинів. Далі на схід йдуть пляжі різних баз відпочинку. Ще далі — автокемпінг і дикий пляж. Зі зручностями тут складно, зате невелика кількість людей і майже незаймана природа вас приємно здивують.

          пляжі в Лазурному

          Чим зайнятися в Лазурному


          Хоч Лазурне зовсім невеликий курорт, він порадує вас всіма можливими водними розвагами — парасейлинг, банани, водні скутери та багато іншого. Тут є набережна і центр з клубами та ресторанами, де можна провести вечір.

          До речі, звідси пішки дістаються відомого острова Джарилгач, про який ми розповімо далі.

          відпочинок в Лазурному


              Відпочинок на острові Джарилгач


              Безлюдний острів Джарилгач — це шматочок незайманої природи з чистим морем та білим піском. Все, що тут є — кілька кемпінгів і кафе біля маяка. Там кипить життя. Але варто пройти пару кілометрів в сторону, і ви опинитеся ніби на безлюдному острові з білосніжним піском. Навколо нікого — тільки шум Чорного моря і теплий херсонський вітер. Заради цього хоча б на кілька днів варто пожертвувати зручностями та пожити в наметі.



              Пляжі острова Джарилгач


              Берегова лінія острова тягнеться на 42 км. Тут прекрасні пляжі з білосніжно чистим піском. Море — неглибоке і прозоре. Але найбільший плюс — це відсутність натовпів туристів і забудов. Куди б ви не глянули, навколо вас буде незаймана природа.

              відпочинок на острові Джарилгач


              Чим зайнятися на острові Джарилгач


              Джарилгач — це те місце, де можна просто забути про все і повністю присвятити себе відпочинку. Тут немає клубів, аквапарків та ресторанів. Але для любителів природи знайдеться багато розваг. Тут можна займатися риболовлею або почати фотополювання на дельфінів. Якщо пройтися трохи вглиб острова, є можливість зустріти диких тварин — оленів, муфлонів, косуль.

              дика природа Джарилгач

              Україна — справжня скарбниця морських курортів


              Як бачимо, відпочинок на морі в Україні абсолютно нічим не гірше відпустки на закордонних курортах. Тут різноманітна природа, зручності, багато розваг та колоритних місць. Не втрачайте часу — швидше вирушайте в незабутню подорож на південь України. А по приїзду з відпочинку закарбовуйте кожну пригоду за допомогою дерев'яної мапи України.

              Діліться в коментарях своїми must visit курортами в нашій країні.


              1 коментарів
              Відправити

              Забутий пароль?

              Оберіть опції